Viikonloppuna oli jälleen ongelmakoirakouluttajan koulutuksen luennot ja lauantaina opettajana oli eläinfysioterapeutti Nina Paloposki. Aiheena oli koiran kipukäyttäytyminen ja hurjasti tuli taas hyödyllistä tietoa! Päivän päätteeksi paneuduttiin modulin 2 lopputyöhön, eli rotuesseen tekemiseen ja käytiin läpi mitä siihen tulee. Minä teen espanjanvinttikoirasta, vaikka siihen on matskua todella rajallisesti saatavilla - varsinkin suomeksi!

Sunnuntaina otimme omat koirat mukaan ja tehtävänä oli opettaa koiralle jokin uusi, yksinkertainen toiminto. Otin Sofille katsekontaktin opettamisen ja tähän liitän myöhemmin vihjesanan "katso". Pystyn käyttämään monissa arjen tilanteissa tätä hyödyksi. Paneuduimme opetuksessa muun muassa ajoitukseen, vahvistetiheyteen, kriteereihin, palkkion suuntaan, toimintoihin - mikä vähenee, mikä lisääntyy - ja siihen, mitä operanttia ja klassista ehdollistumista opetustapahtumasta löytyy. Seurasimme ja kommentoimme toisten koirakkojen harjoittelua, mikä olikin todella hyödyllistä.

Tehtäviä tuli paljon ja rotuesseen työstämiseen menee aikaa. Eipä tässä työn ja bilsan opintojen ohella ole vapaa-ajan ongelmia!

Sunnuntaina on Mustialassa talvimaastot ja olemme yrittäneet Sofin kanssa treenailla suhteellisen kovasti. Tarkastin kalenterista ja viimekeväänä Sofin juoksut alkoivat 28.2! Olenkin kauhulla odotellut, että päästäänkö kisoihin vai ei! Jos se nyt voisi vielä neljä päivää pidättää sitä juoksujen alkamista..on kyllä merkkaillut aika paljon, joten tietenkin juoksut alkavat juuri kisapaikalla sunnuntaina :D. No toivotaan, että alkavat ainakin ennen kun olemme ajaneet satoja kilometrejä tai antaisivat odottaa kisojen yli!