Viikonloppu oli taasen hyvin informaatiotäyteinen. Luennoitsijoina oli lauantaina Mia Skogster, IPO MM 2007 hopeamitalisti ja kasvattaja (Kennel Mecberger) ja  Suomen Palveluskoiraliiton Länsi-Uusimaa ry:n pj ja kouluttaja Kari Jokinen. Sunnuntaina luennoi Koirataito Koirankoulutuspalveluista Kaisa Hilska, joka on ammatiltaan agrologi. Kaisa on myös kirjoittanut kirjan Laumanvartijakoirat.

 Lauantain aiheina oli muun muassa vietit (viettikäyttäytyminen, ärsykekynnys, oppiminen, vahvistaminen, hyödyntäminen koirankoulutuksessa tms.), sisäsyntyinen käyttäytyminen, käytösmallit, viretilat, pakotteet, kanavointi. Sunnuntaina Kaisa kertoi kattavasti koirien elekielestä, signaaleista ja koirien kielitaidon varhaisesta kehittymisestä. Saimme tehdä paikalla olleiden koirien kanssa myös harjoituksia. Kävimme läpi myös eri rotujen käsittelyä ja mitä kussakin rotutyypissä pitää ottaa huomioon.

Infoa tuli tuutin täydeltä koko viikonlopun ajan ja pää taas pullistelee! Tehtäviä on niin mahdottomasti, joten niiden tekeminen on aloitettava heti. Odotan seuraavaa kertaa kovasti, koska silloin saamme ottaa omat koirat mukaan ja tehdä harjoituksia niiden kanssa kouluttajien avustamina.

Lukemista on todella paljon. Olen lukenut lähes kokonaan Tuire Kaimion kirjan Koirien käyttäytyminen. Tuota teosta en voi kuin vahvasti suositella! Luettavia kirjoja on paljon, mutta seuraavaksi paneudun sitten Turid Rugaasin Rauhoittaviin signaaleihin.